Η μάταιη αιχμαλωσία της υπόστασης

Κι εγώ εδώ. Μακριά σου… Κι όμως ακόμη σε κυνηγάω. Τρέχω να πιάσω τις σκέψεις σου. Να μη μπορούν να μου κρυφτούν. Αρκετά φόρεσαν τη μάσκα της αδιαφορίας και του αστεϊσμού, αρκετά κράτησε η ρεαλιστική υποκρισία της αβέβαιης βεβαιότητας, της αόριστης παρουσίας που επιζητά την απόλυτη ταύτιση.

Σαν πολυφορεμένο απόφθεγμα που ψάχνει το σωστό γυμνό σώμα για να ντυθεί ακριβώς, να ταιριάζει γάντι επάνω του η αλήθεια, να κουμπώσει τέλεια στις πτυχώσεις η εξογκωματική και φειδωλή αμετροέπεια.

Πόσο θα κρατήσουν τα κουράγια μου για να σε κυνηγάω; Να προσπαθώ να πιάσω έστω ένα κομμάτι της σκέψης σου. Να το κρατήσω ευλαβικά, να το φιλήσω τρυφερά, να το εναποθέσω στον ιερό ναό της λατρείας μου για σένα και να το προσκυνώ σαν αναμφισβήτητη απόδειξη της πίστης μου προς το πρόσωπό σου.

Κρυφτό και κυνηγητό σε ταυτόχρονη εξέλιξη. Παιχνίδια του μυαλού που λαμβάνουν χώρα την ίδια χρονική στιγμή και κανένα τους δεν υπερνικά στην ασίγαστη και αδιάκοπή τους διάρκεια. Παιχνίδια αντίθετα, αντίρροπα, ανταγωνιστικά και αντάξια της ματαιόπονης, καταδικαστέας, απέλπιδας και μοιραίας κατάληξης της παραδοχής πως δυστυχώς καθίσταται αδύνατη η αιχμαλώτιση της δικής σου υπόστασης…

Ζωή Παπατζίκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *