16 Σεπτεμβρίου 2019
Share

Δυναμική γυναίκα: ευχή ή μήπως κατάρα;

Αν στη ζωή μου θυμάμαι κάτι καλύτερα από την παιδική μου ηλικία είναι η φωνή εκείνη της μητέρας μου. Ακόμα και τώρα αντηχεί μέσα στ’ αυτιά μου να μου δίνει πάντα την ίδια συμβουλή ” Κορίτσι μου, όταν μεγαλώσεις μάθε να ‘σαι δυνατή. Να ‘σαι ανεξάρτητη. Να μην εξαρτάσαι πότε από κανέναν”. Λόγια που κάποτε φάνταζαν μακρινά και ίσως κάπως περίεργα, μα το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και ναι τώρα πλέον κατάλαβα τι ήθελε να μου πει.

Δυναμική γυναίκα δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι με το πέρασμα του χρόνου, με τις καταστάσεις που ζεις. Όταν πλέον το να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου είναι η μόνη σου επιλογή. Θα τη δεις να αποπνέει έναν αέρα σιγουριάς όταν περνάει από δίπλα σου. Ξέρει τον τρόπο να πατάει γερά στα πόδια της, γιατί έχει αποδεχτεί τις αδυναμίες της και έχει συμφιλιωθεί μ’ αυτές τόσο που πλέον, είναι η δύναμή της.

Είναι αυτή που δε σταματάει ποτέ να ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει τον εαυτό της. Που ακόμα κι αν το φεγγάρι έχει βάλει στόχο να κατακτήσει, θα το κάνει με όποιο τίμημα, αρκεί να βρεθεί κάπου κοντά στ’ αστέρια. Εκφράζει την άποψη της, χωρίς να σκεφτεί τι κριτική θα δεχτεί, καθώς το να είναι αρεστή στη μάζα δεν είναι κάτι που την αντιπροσωπεύει.

Αγαπάει άνευ όρων και με όλη της την καρδιά. Μα μην πιστέψεις στιγμή πως δεν λυγίζει. Τις δύσκολες για ‘κεινη στιγμές θα πέσει για λίγο, μα όταν σηκωθεί θα ‘ναι για πολύ και τότε θα τη δεις να έχει μια δύναμη μαγική. Μα ακόμα κι αν δε σ’ αφήσει να δεις το φουρτουνιασμένο της βλέμμα, φρόντισε να μάθεις να την “διαβάζεις”, να της δείχνεις πόσο την αγαπάς. Μην θεωρήσεις ότι επειδή είναι δυνατή δεν έχει ανάγκη από την ασφάλεια της δικής σου αγκαλιάς.

Κι αν τώρα εσύ φίλη μου, αναρωτιέσαι αν το να είσαι δυναμική είναι ευχή τελικά ή κατάρα ένα θα ‘θελα μόνο να σου πω : η δυναμική γυναίκα είναι αυτή που ξέρει πολύ καλά την αξία της, που για τον άντρα που έχει δίπλα της θα κάνει τα πάντα για να ‘ναι ευτυχισμένος, χωρίς εκείνος καν να της το ζητήσει, καθώς για κείνη είναι το λιμάνι της και όχι απλά μια διαθέσιμη επιλογή.

Αν πάλι εσύ φίλε μου άντρα, έχεις την τύχη να βρεθείς πλάι σε μια τέτοια γυναίκα, φρόντισε να φανείς αντάξιος της και τότε να ‘σαι σίγουρος πως θα ‘ναι αυτή που θα φροντίσει να δημιουργήσει έναν παράδεισο για ‘σένα… Για σας!

Ελισάβετ Ηλιούδη

About Ελισάβετ Ηλιούδη

Είμαι η Ελισάβετ, αν και κατά κύριο λόγο θα ακούσετε να με φωνάζουν Έλσα λατρεύω το όνομα μου ολόκληρο! Έχω σπουδάσει οικονομικά, μα οι λέξεις είναι για μένα τρόπος ζωής. Με βοηθάνε να εκφράσω όλα όσα υπάρχουν στο μυαλό μου, όσα συμβαίνουν σε μένα και στους γύρω μου! Μια λέξη, μια εικόνα, ένα τραγούδι και η ιστορία ξετυλίγεται. Γελάω και μιλάω δυνατά για άλλους καλό, για άλλους πάλι κακό. Απλά έχω μάθει να είμαι ο εαυτός μου και να ζω την κάθε στιγμή έντονα μιας και το μότο μου είναι ένα "δεύτερη ζωή δεν έχει" άρα οφείλουμε να ζήσουμε τα πάντα στο έπακρο.
Πάμε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο των λέξεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει