27 Νοεμβρίου 2019
Share

Μη στέλνεις άλλα μηνύματα. Προχώρα παρακάτω.

Γεννήθηκα εγωίστρια, ίσως η μεγαλύτερη που υπάρχει. Και επειδή σε ήθελα πίσω και δε σε είχα, σκοτείνιαζα και τρελαινόμουν. Μετάνιωνα νόμιζες για τη συμπεριφορά μου που σε έκανε να φύγεις. Νόμιζες.
Για άλλη μια φορά. Εκ των υστέρων όπως μου έλεγες και εσύ κάποτε.Θα βαρέσω κάποτε το κεφάλι μου στο τοίχο έλεγες. Και δίκιο είχες. Δε θα το μάθεις ποτέ πόσο σωστός βγήκες.
 
Πιάνω το χαρτί και γράφω. Στιγμές που με μισώ που είμαι έτσι. Και γράφω. Τη μια σκόρπιες λέξεις, την άλλη ολόκληρα κείμενα. Την ώρα που τα γράμματα γίνονται αταίριαστα και ακατανόητα, διπλώνομαι σαν έμβρυο και πονάω. Νιώθω κάτι απροσδιόριστο. Θέλω να κοιμηθώ, θέλω την αγκαλιά σου να κουρνιάσω,να γυρίσω το χρόνο πίσω. Να με συγχωρέσεις. Και να με συγχωρέσω και εγώ. Να σου πω, πώς ξέρω πόσο μαλάκας είμαι. Να σου πω πως δε στο έδειξα, μα σε αγαπούσα. Και σε αγαπάω.Τι λέω; Δε σε αγάπησα. Σε χρησιμοποίησα.
Ένα άρρωστο εγώ. Και να ξερες,πόσο εγωιστικά βλέπω στην οθόνη τα μηνύματα σου και δεν απαντώ. Μου δίνεις την ευκαιρία να σε έχω ξανά. Και εγώ;
 
Τα διαβάζω και τα σβήνω. Κάνεις κίνηση για να με πλησιάσεις και ενώ το θέλω, το ζητάω, κάνω σαν να μην υπήρξες πουθενά. Δεν ήταν αγάπη αυτό που είχα για σένα. Έτσι πρέπει αυτή τη φορά, έστω για μία και τελευταία. Δε θα γίνει το δικό μου, όπως πάντα θέλω. Με μισώ για αυτό που είμαι. Δε φταις. Δεν είμαι. 
Σε είχα δίπλα μου και σου φώναζα να φύγεις.
 
Πόσο να αντέξεις πια και εσύ. Μη στέλνεις αλλά μηνύματα. Μου γιγαντώνεται ο εγωισμός και γίνομαι ακόμα πιο ηλιθίως υπεροπτική. Κι όμως σε αγάπησα. Χα! σε κοροϊδεύω πάλι. Τι σου λέω τώρα θα μου πεις. Και τι νόημα έχει τώρα αυτό. Απλά πάντα θα αγαπάω τον εαυτό μου πιο πολύ. Οπότε δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Και όταν βάλω την τελεία και σε αυτό το κείμενο, το τρέμουλο και ο πόνος από την απουσία σου θα έχει περάσει. Δε ήταν αγάπη αυτή. Τι νόμιζες εντέλει;
 
Μη στέλνεις άλλα μηνύματα. Προχώρα παρακάτω. Φτιάξε τη ζωή σου, με εκείνη που θα εκτιμά που σε έχει και θα στο δείχνει. Μη μένεις κολλημένος εδώ. Όμως δεν έχασες το χρόνο σου μαζί μου να ξέρεις. Γιατί έμαθες με τι άτομο, ΔΕΝ πρέπει να είσαι. Η τελεία μπήκε. 
 
Ιωάννα Νικολαντωνάκη

About Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει