17 Οκτωβρίου 2020
Share

Η αρχή για την ελευθερία

Έσταξα αίμα για να αποκτήσω την ελευθερία μου. Αποφάσισα βίαια κάποια στιγμή να αποσυρθώ από το πλήθος, να σταματήσω να εξαρτώμαι από όλο αυτό το σκουπιδαριό των φερόμενων ως σπουδαίων που είχαν μαζευτεί γύρω μου. Περιορίστηκα στις αναγκαίες κινήσεις για να έχω τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις μου. Απογοητεύτηκα μόλις συνειδητοποίησα ότι όλοι αυτοί που υποτίθεται πως προασπίζονται την ελευθερία, θέλησαν να με περιορίσουν και να με βάλουν στα δικά τους καλούπια.

Αυτοί οι άνθρωποι όλοι, έχουν συναισθηματική ανοσία, αρνούνται την ελευθερία που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν και ζούνε μέσα στο ψέμα. Μεγαλώνουν μέσα σε μια ψευδαίσθηση ευτυχίας αφού όλα τα καλύπτει το χρώμα του χρήματος, θυσιάζουν και θυσιάζονται. Και το τραγικό δεν είναι ότι θυσιάζουν, γιατί από αυτήν τη θυσία κάποιοι θα γλυτώσουν, είναι το μόνο βέβαιο. Το τραγικό είναι ότι θυσιάζονται.

Ζουν σε αντίξοες συνθήκες όσο και αν δεν το παραδέχονται. Μα βαθιά μέσα τους αναγνωρίζουν το επίπεδο της δυστυχίας τους και ό,τι και να κάνουν δε θα μετατραπεί σε ευημερία. Για αυτό σας λέω, προτιμώ να ματώσω μέχρι και το τελευταίο μου κύτταρο, να πονέσω μα να ζω ελεύθερη και ανεξάρτητη. Με τις δικές μου ιδέες και οράματα. Και αυτά κανείς δεν μπορεί να τα περιορίσει.

Αν και συνήθως η ανθρώπινη προσδοκία για τους πολλούς είναι άλλη, εγώ την απορρίπτω, της γυρνάω την πλάτη και φεύγω γιατί μου στερεί την ελευθερία μου. Και οι πρόγονοί μου με δίδαξαν πως για την ελευθερία μου αξίζει ακόμα και να πεθάνω. Επιφανειακά δεν μπορεί να με προστάζει κανένας, ούτε να μου επιβάλλει τις δικές του ιδέες. Η εποχή που έσκυβα το κεφάλι και τους φοβόμουν πέρασε και πίσω πλέον δε γυρίζω.Συμβαίνουν πολλά γύρω μου και συνεχώς αλλάζω. Πλέον συμβιβάζομαι αρμονικά με τη φύση μου και προχωράω μπροστά. Ελεύθερη και ανεξάρτητη. Γεμάτη ιδέες και ιδανικά.

Με όραμα τούτος ο κόσμος να είναι ελεύθερος, αξίζει να πολεμήσω τους ρηχούς για να αποκτήσουν ελευθερία οι ευαίσθητοι και οι ευάλωτοι που ακόμα διατηρούν ακέραιες τις αρχές και τις αξίες τους. Και αντιμετωπίζοντας με θάρρος αυτούς τους ανθρώπους-εμπόδια θα πάμε μπροστά. Θα κυκλοφορούν όλοι ελεύθεροι με ψηλά το κεφάλι.

Μαρύσα Παππά

About Μαρύσα Παππά

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από τον νησί των Ιπποτών. Γράφω βιωματικά και παίρνοντας καθημερινές εικόνες από το περιβάλλον μου. Όλο αυτό το χρωστάω σε έναν άντρα μου με εμπνέει για όλα αυτά που κάνω. Στον άντρα της ζωής μου. Έχουμε κοινά όνειρα με στόχο να πραγματοποιηθούν. Διότι το «εμείς» και το «μαζί» είναι από τις πιο ισχυρές λέξεις που υπάρχουν. «Εμείς μαζί» λοιπόν μπορούμε τα πάντα, αρκεί να το θέλουμε. Καλά μας ταξίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει