Να εύχεσαι να μην τελειώσει

Να εύχεσαι μόνο, αυτό που βιώνεις μέσα από τη σχέση να μην τελειώσει. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Είναι αυτό, ξέρεις, που βλέπεις τον άλλον και σε δευτερόλεπτα έχεις νιώσει πως ναι, είναι αυτός. Ο άνθρωπος εκείνος που θα ταιριάξεις μαζί του απόλυτα. Μη με ρωτάς πώς γίνεται, το έζησα. Δεν το ανέλυσα και σε συμβουλεύω να μην το κάνεις ούτε εσύ.

Η ταύτιση των απόψεων, η εγκεφαλική έλξη όταν πρωτοένιωσες τον πιο εκρηκτικό οργασμό σου και μετέπειτα ήρθε και ο σωματικός, στιγμές που σκέφτεσαι κάτι και μόλις σε κοιτάει έχει πει ακριβώς αυτό που σκεφτόσουν να πεις, σκέψεις του ενός και πράξεις του άλλου, το τέλειο! Σαφώς και ποιος είναι αυτός που δε θέλει κάποιον να τον συμπληρώνει; Ηλεκτρισμός διάχυτος ανάμεσα σας. Κάτι που όσο και να μη θέλετε να φανεί, πίστεψε με, κάνει μπαμ από μακρυά. Χέρι του ενός η προέκταση του άλλου.

Είναι η τελειότερη περίοδος της ζωής σου και σκέφτεσαι πως όλα τα παλιά είναι περασμένα και ξεχασμένα σαν να μην έγιναν ποτέ. Σχέσεις εξπρές, ανούσιες, κενές και που τελικά έχασες χρόνο αλλά δεν σε ενδιαφέρουν πλέον, ανήκουν στο παρελθόν. Ζεις αυτή τη μαγεία. Ξέρεις χωρίς να ξέρεις. Απλά, από το βλέμμα, ακόμα και από τη μυρωδιά. Γελάς; Κι όμως. Έχεις αρχίσει να νιώθεις τη διάθεσή του, απλά και μόνο από τη μυρωδιά. Ταύτιση. Απόλυτη. Μοναδική. Εγκεφαλική σχέση που σε κάθε ένωση των σωμάτων σας κορυφώνεται.

Πρόσεχε μόνο. Το έζησα και ξέρω. Το τέλος αν έρθει, το κούμπωμα αυτό που σε έκανε να νιώθεις τόσο πλήρης, όταν λειτουργήσει ανάποδα πονάει και πονάει πολύ. “Διάβασε” ο ένας τον άλλον καλά, πολύ καλά και εκεί είναι και ο όλεθρος. Ξέρει ο ένας που θα πονέσει τον άλλον. Και εκεί δεν υπάρχει τέλος πολιτισμένο. Λέξεις τόσο εύστοχα τοποθετημένες στο τόξο που βρίσκουν κατευθείαν το στόχο.

Το μυαλό. Γιατί εκεί βρίσκεται και αυτό που όλοι ονομάζουμε αγάπη. Πρόσεχε λοιπόν σε παρακαλώ, όταν το νιώσεις, μην το σκοτώσεις. Γιατί δύο άνθρωποι που ταυτίστηκαν τόσο πολύ, στο τέλος δε θα μπορέσουν ούτε απλοί γνωστοί να παραμείνουν.

Ιωάννα Νικολαντωνάκη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *