28 Οκτωβρίου 2021
Share

Κέντρο Αθήνας

Κέντρο Αθήνας και φθινόπωρο και φύλλα πεσμένα και δέντρα σε χρώματα κόκκινα και ουρανός που μοιάζει με μάρμαρο και πρόσωπα απρόσωπα χωρίς χαρακτηριστικά, μόνο ένα πρόσωπο με ένα χαμόγελο μεγάλο και δυο μάτια που στάζουν αγάπη μελιστάλαχτη.
 
Κέντρο Αθήνας και αγκαλιά δυνατή και φιλί που δε δίνεται παρά φυλάσσεται, κρύβεται, αναπαράγεται, διογκώνεται, μεγαλώνει και σκάει σε χιλιάδες μικρά φιλιά που πλημμυρίζουν τη Μητροπόλεως, την Πατησίων, την Αιόλου, μεταμορφώνουν τα σκουπίδια σε χρυσόσκονη, αστερόσκονη, λουκουμόσκονη και αστροβροχή.
 
Κέντρο Αθήνας και υπόγεια και μαγαζιά που θυμίζουν παρελθόν, πατώματα μωσαϊκά, χέρια μπλεγμένα και σπασμένα πεζοδρόμια που γίνονται ονειροδρόμια.
 
Κέντρο Αθήνας και μοιάζει με ταξίδι σε μέρη εξωτικά και παλαιοπωλεία και καφεκοπτεία και η μυρωδιά από καφέ κι από γλυκό του κουταλιού.
 
Κέντρο Αθήνας, αστικοί έρωτες, αστικοί μύθοι, υπόγειες αγάπες, σμιξίματα και αποχωρισμοί, μουσικές και κτίρια μισογκρεμισμένα, εγκαταλελειμμένα χωρίς ταβάνι για να κοιτούν τα βράδια οι νεράιδες της πόλης τα αστέρια.
 
Κέντρο Αθήνας και ένα ταξί παίρνει έναν άνθρωπο μακριά, που κουβαλάει μια ματωμένη, ξεκολλημένη σάρκα ερωτευμένου κορμιού, την κρατά στα χέρια του ευλαβικά, την κοιτάει και κλαίει.
 
Κέντρο Αθήνας και το ταξί αποχαιρετά ένα ερωτευμένο κορμί που του λείπει ένα κομμάτι από τη σάρκα του, αιμορραγεί, ψυχορραγεί, ανατάσσεται, θεοποιείται.
 
Κέντρο Αθήνας. Αθήνα. Κέντρο. Μικρές κολάσεις, μικροί παράδεισοι, όλα μαζί μπερδεμένα σε μία μόνο πόλη. Σε ένα μόνο αστικό κέντρο. Σε ένα μόνο μέρος. Στο μέρος μας.
 
Εύα Κοτσίκου 

About Εύα Κοτσίκου

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια... Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά...

Μπορεί επίσης να σας αρέσει