2 Δεκεμβρίου 2021
Share

Η παράσταση

Ήμουν τόσο αφελής που δεν κατάλαβα ότι η “αγάπη” σου κούρνιαζε μέσα σε θέατρα και παραστάσεις. 

Ήμουν τόσο τυφλή από έρωτα, που δεν κατάλαβα ότι η “αγάπη” σου έκανε πρόβες με τους ηθοποιούς και έπινε ουίσκι, φλερτάροντας με τους κομπάρσους. 

Σου είχα τόση αδυναμία, που δεν πήρα χαμπάρι ότι η “αγάπη” σου καθότανε ανάμεσα στα σκηνικά βουβή και γυρνούσε και μοίραζε φιλιά στους σκηνοθέτες πίσω στα καμαρίνια. 

Δεν ήξερα βλέπεις ότι στην παράσταση αυτή, που έδωσε η “αγάπη” σου, είχε ήδη γράψει τους τίτλους του τέλους της για μένα, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα μου.  

Και μετά το χειροκρότημα και την υπόκλιση σου στη σκηνή, πες μου, πού ξοδεύεις τώρα ληγμένες αγκαλιές, σε θορυβώδεις παραστάσεις;  

Πού έχτισες το εξαίσιο ταλέντο σου για να δώσεις την επόμενή σου παράσταση;  

Σε ποιανού την ασπρόμαυρη ζωή έριξες δίχτυα, για άλλη μια παράσταση, για άλλο ένα εκκωφαντικό, θεατρινίστικο χειροκρότημα; 

Μαρία Τσιντίδου 

About Maria Tsintidou



Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Κύπρο. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουνα γεμάτη ανησυχίες, για την ανθρώπινη φύση, για την αγάπη, για τον ψυχισμό μου σε πνευματικό επίπεδο.


Το 2002, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου φοίτησα 3 έτη. Στη συνέχεια με κέρδισε το θέατρο και το γράψιμο. Ήταν οι οδοί μου, προς την ανακάλυψη του εαυτού μου και των ανθρώπων γύρω μου.


Έκανα ερασιτεχνικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη για 5 χρόνια και παράλληλα έγραφα μικρά θεατρικά για παιδάκια του νηπιαγωγείου.


Όμως η ζωή τα έφερε έτσι και μετά από 8 χρόνια στη όμορφη Θεσσαλονίκη, επέστρεψα στην Κύπρο συνέχισα τις σπουδές μου, πήρα το πτυχίο μου και εμβάθυνα περαιτέρω στη Νομική.


Όμως η ζωή μου εκφράζεται μέσα από την αγάπη μου για το γράψιμο, το θέατρο αλλά και το διαλογισμό που με φέρνει στο κέντρο μου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει